Limeglasstårta
Mycket god glasstårta där sött möter surt i limegräddglassen tillsammans med den biskviliknande tårtbottnen. En mycket god kombination. Limeglasstårtan är dessutom naturligt glutenfri.
En fantastiskt god glasstårta med en biskvi-liknande tårtbotten och däröver gräddglass med smak av lime. Enkelt recept som rekommenderas!
Tid: 30 min effektiv arbetstid + 20 min i ugnen och 4 timmar i frysen
1 tårta, ca 8 bitar
Näringsvärde per bit (160 g): 531 kalorier, 35 g kolhydrater, 40 g fett, 8 g protein, 2 g fibrer
Ingredienser:
Till formen:
Limeglasstårtan:
Garnering:
Laktosfritt - Ta laktosfri vispgrädde.
Glutenfritt
Vegetariskt
Utrustning:
Ugn:
Lär dig mer om ugnsinställningar Så gör du med en varmluftsugn
175 °C i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter med över- och undervärme
Gör så här:
Planeringstips:
Tårtan går perfekt att göra upp till 3 månader innan servering eftersom den håller sig så länge i frysen.
Hållbarhet och förvaring:
Förvara tårtan i frysen där den håller sig minst 3 månader, blir det tårta över kan man frysa in den igen.
Recept och foto: Susanne Jarl
⭐
webmaster
💬
Svar till
Inredningshjälpen
✏️ Skrivet av Susanne
2015-07-19 21:30
Det får du göra!
✏️ Skrivet av Inredningshjälpen
2015-05-13 01:33
Biskvibotten är så himla gott, denna måste jag testa någon gång!
Inrednigshjälpen
✏️ Skrivet av Julia
2010-02-18 10:49
mm det här låter gott det ska jag göra till mina jobbar kompisar imon närjag fyller år
⭐
webmaster
✏️ Skrivet av Susanne
2009-07-23 18:23
Svar till Frida Cantona: Ja jag tror det går bra och då kan du ta lite mindre mängd eftersom fruktsocker är sötare än florsocker.
✏️ Skrivet av Frida Cantona
2009-07-22 16:37
Hej, kan man ta fruktsocker istället för florsocker för att hålla sig lite mer åt GI? Blir ju väääldigt mkt socker ändå me tanke på mandelmassan... :)