Pajform

pajform
En pajform i glas som tål ugn.

pil Recept där man kan använda Pajform

Pajformar finns i olika storlekar, former och material.

De vanligaste pajformarna är tillverkade i glas eller porslin och är runda med en veckad kant.

Om du använder ett recept där ingen diameter står angiven så är diametern 22-26 centimeter mitt tips att satsa på. Jag skriver alltid ut vilken diameter på pajform jag använt.

Tänk på att pajformens diameter spelar stor roll i vissa recept:

  • Ju större diameter, desto större yta och desto tunnare smet ger en kortare gräddningstid.
  • Ju mindre diameter, desto mindre yta och desto tjockare smet ger en längre gräddningstid.

pris Pris:

50-300 kr

Text och foto: Susanne Jarl

Kommentarer

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info

Visa alla kommentarer

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest