Hem >
Recept > Toscapaj med hallon och blåbär
Toscapaj med hallon och blåbär
En oerhört läcker toscapaj som består av ett pajskal som man fyller med hallon och blåbär eller andra bär. Sedan toppar man ett toscatäcke. Det blir mycket gott med den goda knäckiga toscan med knapriga mandelspån tillsammans med de syrliga bären. En enkel och god paj som går snabbt att göra.
Toscapaj med hallon och blåbär. Mycket god paj med toscatäcke. Servera gärna med vispad grädde eller glass.
Tid: 1,5 timmar varav 30 minuters jobb
ca 10 bitar
Näringsvärde per bit (93 g): 347 kalorier, 28 g kolhydrater, 24 g fett, 4 g protein, 3 g fibrer
Ingredienser:
Pajdeg:
Fyllning:
Toscasmet:
Vegetariskt
Utrustning:
Ugn:
Lär dig mer om ugnsinställningar Så gör du med en varmluftsugn
Förgrädda pajskalet: 200 °C i nedre delen av ugnen i 10 minuter med över- och undervärmeGrädda pajen: 200 °C i mitten av ugnen i ca 20 minuter
Baka toscapaj så här:
Hållbarhet och förvaring:
Förvara överbliven paj i kylskåp där den håller sig minst en vecka. Går även bra att frysa och håller sig då minst 3 månader.
Recept och foto: Susanne Jarl
✏️ Skrivet av Susanne
2024-03-28 10:08
Test test
✏️ Skrivet av Monica
2023-12-04 05:53
Jag har gjort denna paj 3 ggr i höst och mina vänner är så förtjusta i den. Minska gärna på sockret i smeten till hälften. Blir lika gott med glass@
✏️ Skrivet av Christa
2018-08-18 15:54
Vill förresten tipsa om mitt blogginlägg som tårtbakning! Kika gärna in och dela erfarenheter!! :)
/C
http://fondofhome.blogg.se - nyinvigd renoverings-/inredningsblogg
✏️ Skrivet av Christa
2018-08-18 15:46
Vilken intressant blogg och många smaskiga recept!! Denna paj måste jag visst också testa nu..
https://www.recepten.se/blogg
✏️ Skrivet av Gunilla
2018-08-06 08:35
Jag tycker mycket om dina recept. Kan man byta ut mandelspånen mot hackad mandel?